Cozonac cu nuca

de iry-gabriela in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 6618 vizualizari

 

.....in prima parte a pozelor sunt imaginile cu prepararea cozonacului cu nuca iar in partea a 2a este cozonacul cu nuca si rahat asa cum am vrut sa iasa.....eu sper sa fi reusit pentru faptul ca eu nu fac foarte des cozonac ......

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 300g zahar,
  • 11/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri untura(osanza)
  • 6galbenusuri+un ou pentru uns deasupra,
  • 50 drojdie,
  • 200g unt(margarina delma la pachete),
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de sare,
  • unt pentru uns tava,
  • stafide.

crema de nuca:

  • 3 cani de nuca,
  • o cana zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 6 albusuri,
  • esenta de rom,
  • optional :mac si rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.      

separam ouale,iar galbenusurile le  frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul.        

separat topim margarina si untura.    

faina se cearne si se aseaza intr-un lighean mai larg pentru a putea framanta aluatul.

facem in mijloc o gaura si adaugam maiaua,laptele,galbenusurile si incem sa framantam .      

apoi se adauga putin cate putin ,margarina topita,apoi coaja rasa de lamaie si portocala,stfidele si esenta de rom.      

se framnta un aluat pana se formeaza basici si se desprinde usor de pe maini.      

se lasa la crescut 2 ore.    

pentru crema de nuca avem nevoie de albusurile batute spuma,peste care adaugam zaharul,esenta de rom,cacaoa ,iar la sfarsit nuca si amestecam pana se inmuaie usor.    

 dupa ce aluatul a crescut in impartim in cate bucati avem nevoie .    

luam o bucata si o intindem cu sucitorul pana ajungem la forma dorita  apoia daugam un strat de crema de nuca ,dupa care rulam  si asezam in tava unsa cu unt,dupa care mai lasam sa creasca in tava.  

 separat dam drumul la cuptor pentru a il incalzi foarte bine.  

apoi  ungem cozonacul cu ou si il pudram cu mac dupa care il bagam la cuptor si il lasam cam 45 de minute ,dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca pentru a-l putea taia felii.

TIPS-URI

1

in incaperea in care se framanta trebuie sa fie foarte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nuca