Cozonac cu nuca

de Catalina L in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 4600 vizualizari

 

Astazi 1 décembrie este Ziua națională a României.Cu aceasta ocazie va propun o reteta traditionala romaneasca - Cozonac cu nuca.
Acest desert a fost ales pentru a reprezenta România în cadrul inițiativei Café Europa in Austria, pentru Ziua Europei in 2006 .

 

INGREDIENTE

Aluat:

- 350 gr făină

- 40 gr zahăr

-1 pliculet de drojdie uscata

- 13 cl de lapte cald

- 80 g unt moale

- 2 oua

- 1 pachetel de zahăr vanilat

- 1 vârf de cuțit de sare

Umplutura:

-100 g de nuci macinate

- 1 lingura de cacao

- 2-3 linguri de zahăr

- 1 albus de ou

- 3 linguri de lapte

- esenta de rom

- 40 g stafide

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Amestecati si adaugati laptele ramas treptat. La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Pregătiți umplutura:
Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare.

Se amesteca nucile macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele.

Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Se taie fâșii subtiri pe partea de jos a dreptunghiului. Se impletesc 2 cate 2.

Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.

Luați fiecare tresă și o dati peste ruloul format cu umplutura (vezi fotografiile).

Asezati cozonacii pe o tava cu hartie de copt si lasati-i sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180*C.

Ungeti cu galbenus de ou si decorati

Se coace timp de aproximativ 30 de minute.

Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

02.12.2015, 11:19

Foarte bun cozonacul nostru traditional! Ma bucur ca am vazut (la tine) o alta forma de prezentare!

mirela0911 1

02.12.2015, 20:28

Bun, da' bun de tot!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:39

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu scortisoara