Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 9 Ian 2010 | 17085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 125 g unt
  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 760g faina
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 g nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • zahar
  • esenta de rom
  • 2 albusuri
  • lapte
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei.

L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de frumos creste si cum arata lipit de gemuletul de la cuva masinii de paine. :)))

Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine la programul de framantare + dospire.

Nuca macinata se amesteca cu cacao, zahar, scortisoara, dupa gust. Se adauga cateva linguri de lapte, cat sa se lege compozitia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se agauga peste nuca. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Aluatul se imparte in 2 parti. Se intinde pe masa bine unsa cu ulei intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Se acopera cu umplutura de nuca si se ruleaza.

Cozonacii se pun in tavi bine unse cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte .

Se dau la cuptor la foc mediu, timp de 40 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Teo 1

10.01.2010, 23:14

arata bine;ai terminat repede de copt;mie imi ia o zi intreaga pt.8 cozonaci cat fac ,de obicei; miroase in tota curtea asa ca primi2 i-am rupt si impartit imediat;

babi5 1

23.12.2013, 06:29

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta-un alt fel de salam de biscuiti