Cozonac cu nuca si mac

de laura_n in Dulciuri, 5 Ian 2014 | 4420 vizualizari

 

Editie limitata 2014, intrucat de Craciun nu am facut.
De data aceasta am experimentat un aluat diferit si o umplutura mixta.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 230 gr zahar brut
  • 1 cana ulei floarea soarelui
  • 4 galbenusuri
  • 300 ml lapte dulce
  • 800 gr faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 300 gr nuca
  • 4 lg cacao
  • 100 gr mac macinat
  • 6 lg zahar brut
  • 4 albusuri
  • 1 galbenus pt uns
  • 2 lg lapte pt uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Am folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit de doua ori, dar doar pentru framantare. Nu l-am lasat program intreg.

Am lasat cam doua ore la crescut aluatul, la loc calduros.

Am amestecat nuca tocata cu 4 linguri zahar si cacaoa. Macul l-am amestecat cu 2 lg zahar.

Albusurile le-am batut spuma.

Am impartit aluatul in doua. Fiecare jumatate am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am intins spuma de albus, am presarat multa nuca si am rulat cele doua fasii, obtinand doua rulouri pe care le-am impletit. Cea de-a doua jumatate, am impartit-o iar in doua si am intins doua foi. Am amestecat restul de nuca cu macul rasnit si am presarat pe cele doua foi, rulandu-le si impletindu-le la fel.

Am pregatit doua tavi cu hartie de copt, am asezat fiecare cozonac in forma si i-am asezat la loc calduros, acoperiti cu un servet curat, cam 15 minute, timp in care am dat drumul la cuptor, la foc iute.

I-am bagat la copt, in cuptorul preincalzit, am scazut focul la mediu si am lasat sa se coaca cam 50 minute. Am deschis usa cuptorului, i-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat un pic de zahar tos. I-am bagat la loc in cuptor si i-am mai tinut 5 minute dupa care i-am scos si i-am lasat la racit pe un gratar.

Aluatul este grozav, iar combinatia de nuca + mac...excelenta!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 35 lei.

2

la unul dintre cozonaci am folosit doua bucatele de jeleu, neavand rahat. Insa nestiind cum se va comporta jeleul, nu am folosit mult. Este delicios insa. merge incercat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu nuca si cacao