Cozonac cu nuca,rahat si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 3573 vizualizari

 

De data asta m-am inspirat de la Merisor,doar ca eu am ales sa pun si stafide si rahat......iar mi-a jucat o farsa urata astia de la gaze....poate umbla rusul la butoane...au crescut foarte frumos si la un moment dat s-au lasat putin....in fine,conteaza ca sunt tare gustosi.....

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 75 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 1,700 kg faina
  • 6 linguri smantana 40 % grasime
  • 300 ml ulei
  • 750 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 2 lamai
  • stafide 150 g
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g rahat colorat
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,rahat si stafide:

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia si incepem sa incorporam faina,adaugam si smantana si stafidele iar la final uleiul caldut .Framantam bine pana se dezlipeste coca de pe maini.Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.Cat timp creste coca,pregatim umplutura,batem albusurile spuma cu zaharul,adaugam nuca.rahatul il taiem bucatele mici

Dupa ce a crescut,pregatim formele de cozonac,eu le-am imbracat cu hartie de copt.Impartim coca in patru.Luam O bucata si o impartim in doua.Intindem fiecare parte,o ungem cu umplutura de nuca si punem si bucatele mici de rahat,rulam si apoi impletim cele 2 bucati,asezam in tava si mai lasam la crescut cca 20 min.Ungem fiecare cozonac cu ou batut bine,presaram zahar brun si mac.

Dupa ce au crescut bagam formele la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40-50 min.Facem testul scobitorii,ca sa stim ca sunt copti.

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

albusul nu trebuie batut ca la bezea

3

cand incep sa se rumeneasca punem peste ei o harie sa nu se arda prea rau

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir