Cozonac cu rahat si Finetti

de madi_marin in Dulciuri, 19 Aug 2010 | 8903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata( Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 80 g margarina Unirea
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 100 g rahat
  • 150 g ciocolata Finetti

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si Finetti:

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Aluatul gata crescut se pune pe masa infainata, se imparte in doua  si fiecare bucata se intinde. Pe una se presara cubulete de rahat, iar pe cealalta se intinde crema de ciocolata Finetti. Se fac suluri care se impletesc. Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se unge cozonacul cu galbenusul batut cu laptele si se preasara deasupra zahar. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ionix 1

20.08.2010, 21:10

ce misto a crescut... demential

Teo 1

20.08.2010, 22:42

Madi , doar un cozonac ai facut ?pai nu vezi ca toata lumea cere? eu ?ce sa mai zic?

madi_marin 1

21.08.2010, 09:31

Teo.....promit ca data viitoare fac mai multi, ca sa va ajunga la toate....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele