Cozonac cu rahat si nuca

de Lavinia in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 4764 vizualizari

 

A fost foarte laudat acest cozonac ,a iesit perfect !Paste Fericit!>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit :
  • 100 ml lapte oparit
  • 50 g faina
  • Aluat:
  • 300-350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt/margarina topita
  • Umplutura:
  • 200 g rahat
  • 200 g nuci macinate
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si nuca:

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.

Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.

O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.O lasam la loc caldut  15 minute.

Separat amestecam galbenusurile cu sarea ,zaharul ,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.

Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit ,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.

Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.

Impartim aluatul in 2 .

Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.

Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.

Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.

Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Am pus in aluat un strop de colorant galben pentru o culoare mai frumoasa.

2

Cand am scos cozonacul din cuptor l-am uns cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac traditional pufos