Cozonac de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 5227 vizualizari

 

Elena_Daria este vinovata pentru minunatia asta de cozonac pentru ca mi-a facut o pofta nebuna:D Ce-i drept difera ingredientele dar este abslout delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte de soia
  • 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80 g margarina topita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.

Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.

Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.

Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.

Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.

Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.

TIPS-URI

1

In aluat puteti adauga orice arome doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

18.04.2013, 10:18

Multumesc
Da 1 cub de drojdie proaspata/uscata!

ionela2682 1

18.04.2013, 16:57

Ce super arata..si eu vreau sa-l pregatesc dar ..astept Pasele si-l fac de dulce!

Lavinia 1

18.04.2013, 19:19

Multumesc!Mie sincer mi-a placut mai mult decat cel de dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide, de post