Cozonac de post cu cacao

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 9313 vizualizari

 

By Miremirc careia ii multumesc pentru o asa reteta delicioasa.... am facut aceasta reteta cu mici modificari - este un cozonac neasteptat de pufos si gustos.....minunat, nici nu am zis ca este de post....ce sa spun, mi-a parut rau ca am facut doar o bucata......!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom

Umplutura :

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca cocos
  • esenta rom
  • 2 linguri rase zahar pudra
  • 100 ml apa

Pt uns deasupra:

  • 50 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu cacao:

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora

- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului

- rulam si asezam in tava unsa cu ulei

- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate face umplutura si cu rahat, stafide, nuca......dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Lau 1

19.08.2012, 16:42

Georgiana78 1

23.08.2012, 16:17

Jolygina

Sufletista

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 14:58

foarte bun cozonacul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat (de post)