Cozonac floare cu rahat

de Criss in Dulciuri, 30 Noi 2014 | 4206 vizualizari

 

Buna seara! Revin si eu dupa o perioada de absenta, o perioada foarte stresanta pentru mine, cu umblat de la un medic la altul, in fine....incerc sa ma linistesc acum, sa gandesc pozitiv si sa sper ca pana la urma totul va fi bine. Revin cu un desert, un cozonac delicioas, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 300 g rahat asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu rahat:


Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.
Dupa o ora aluatul se intinde, se pune rahatul taiat cubulete si se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in felii cam de 2 cm grosime si se aseaza intr-o tava de tort detasabila sub forma de floare. Se lasa inca o jumatate de ora la dospit, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara o lingura de zahar si se pune la copt in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Daca tinde sa se bronzeze prea tare la suprafata insa in interior nu pare copt suficient, se poate acoperi cu hartie de copt si lasa inca 10 minute in cuptor. E foarte moale si pufos, se taie mult mai frumos a doua zi (daca mai ramane).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat