Cozonac pufos cu nuca si rahat

de danis in Dulciuri, 12 Apr 2010 | 9749 vizualizari

 

gustos , pufos si aromat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cana de zahar+5 linguri umplutura
  • 400 ml lapte aproximativ
  • sare
  • 4 oua
  • 30 g drojdie
  • 200 g nuca macinata
  • 5oog rahat
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • mac pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu nuca si rahat:

Se ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar   se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si vaniliile si se framanta bine ,sa fie un aluat mai moale ,apoi se lasa la dospit sa isi dubleze volumul .

Se intinde coca si se pune umplutura din preparata din: 4 albusurile batute spuma cu zaharul si cu nuca macinata ,si peste ele am pus si rahat taiat cubulete.

Eu il impletesc in doua si le rasucesc apoi le pun in tava si i mai las sa dospieasca 20 minute aproximativ apoi i ung cu ou presar mac si il pun la cuptor pentru 1 ora la 150 grade

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete rapide cu rahat