Cozonac Rosencrantz

de Criss in Dulciuri, 25 Ian 2011 | 8125 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Gabrielei Cara.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - arome (zahar vanilat, coaja de lamaie)
  • - un praf de sare (eu nu pun niciodata sare la dulciuri)
  • - un pahar mic cu lapte cca.110 ml
  • - 25 g de drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosencrantz:

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)

Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.
Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.  

Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra nuca macinata. Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6 bucati egale. Cele 6 bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele. Dupa o ora ele au crescut si arata asa: (poza 5)  Se pune cratita in cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.

E foarte bun, pufos in interior si crocant deasupra , acoperit de un strat generos de caramel. Din pacate toate pozele au fost facute seara, fara lumina naturala si calitatea lor nu e cea mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosencrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:03

parca sunt flori , si eu vreau una , desi stiu ca cu o floare nu se face primavara

gugugh 1

26.01.2011, 22:10

si eu l.am facut si este ff bun

Criss 1

30.01.2011, 15:44

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel