Cozonac turnat

de ianculubita in Dulciuri, 21 Oct 2013 | 6006 vizualizari

 

Dragilor,cu ceva timp in urma v-am prezentat o Placinta cu branza turnata;acum va prezint un Cozonac turnat!!! este la fel de bun,la fel de aromat si foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina
  • 2plicuri drojdie uscata
  • 4oua
  • 1ceasca cu zahar
  • 5linguri ulei cald
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 350ml lapte
  • 100g stafide
  • 200g ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac turnat:

In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;

amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca30min;

dupa acest timp, impartim aluatul in doua forme de silicon sau alte tavi dar unse,deasupra punem ciocolata topita si invartim cu furculita sa se amestece apoi ungem cozonacii cu galbenus.

Lasam la cuptor 45-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce-i scoatem din forme si s-au racit,se pot servi.

TIPS-URI

1

ca sa se patrunda ciocolata in interior,trebuie doua persoane;o persoana toarna aluatul si in acelasi timp alta persoana toarna ciocolata

2

din cantitatea de aluat,rezulta 3tavi de cozonac(mie nu-mi intra in cuptor 3tavi,asa ca am riscat cu doua)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac turnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si Finetti