Crap en papillote cu lamaie si pin

de _Alina_ in Crap / Caras, 14 Mai 2014 | 5280 vizualizari

 

In urma cu cativa ani nu mancam peste, pur si simplu nu-l suportam. Datorita unor persoane insistente :)) usor, usor am inceput sa consum si eu. Acum imi place la nebunie, iar in varianta asta e pur si simplu delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
  • zeama de la o lamaie (50 ml)
  • 30 ml ulei de masline presat la rece
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
  • hartie de copt
  • in + 2 lgt sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap en papillote cu lamaie si pin:

 1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.

2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.

3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas  daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.

4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).

5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.

6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.

7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.

 S-aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad

2

puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap en papillote cu lamaie si pin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

15.05.2014, 20:34

Oare dacă voi presăra un pic de sirop e brad, ce se întâmplă.... De probat!

babi5 1

04.06.2014, 14:42

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor