Creier pane

de MotanLaOale in Porc, 9 Ian 2014 | 65905 vizualizari

 

Imi place foarte mult creierul, dar din pacate gasesc rar de cumparat sa arate si bine.
Este reteta lui Gaby pe care mi-a dedicat-o acum doi ani de ziua mea si a iesit foatre bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500g creier de porc
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele.

Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa.

Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si racit.

Se taie felii si se condimenteaza cu sare si piper.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare.

Faina si pesmetul se pun in doua farfurii.

Se dau feliile prin faina, prin ou, prin pesmet si se pun pe o farfurie.

Se mai dau o data feliile prin ou si se pun la prajit in uleiul incins.

Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se poate servi cu orice garnitura si salata sau muraturi.

Eu l-am mancat asa cu salata de iarna.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se fierbe mai mult deoarece se sfarama dupa accea.

2

Daca totusi se sfarama foarte tare, se amesteca cu ou si se prajeste sub forma de chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane