Creier pane

de Constelatialeu in Porc, 18 Mai 2016 | 4003 vizualizari

 

Si azi tot unde dai si unde crapa....adica am intrat sa cumpar zahar, ca doar am fost la cules de fragi si capsunele.....si cum am dat eu roata sa ajung la raionul cu zahar, mi-a sarit un ochi pe niste creier proaspat si asa m-o lovit o pofta, mai ales ca arata tare bine creierasul...acum sper ca ma pricopsesc si eu cu vreun neuron in plus, dar tare ma tem ca incep sa guit......:))))) in fine am luat si zahar, am luat si creier si am dat si cautare pe bucataras si m-am oprit in gradina lui Motanel....ca sa ma inspir, ca el e motan de treba.....si-am incredere in ce face....ca le face la marele fix....Concluzie, sunt singura acasa si-mi fac de cap, baietii mei oricum nu mananca chestii pe care eu le mananc, asa ca profit....:))))))

 

INGREDIENTE

cca 500 g creier

  • 2 oua
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

 Mai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el.

Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe sa fiarba lasam cca 3-4 min, apoi scoatem creierul si-l asezam pe servetel sa se raceasca.

Intr-un castron amestecam cele 2 oua cusmantana, sare si piper. cand creierul s-a racit il trecem prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.

Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatele d ecreier. Jumatate din creier l-am dat prin pesmet, cu cealalta jumatate de creier am procedat in felul urmator, in amestecul de ou si smantana ramas am adaugat o lingura faina si-am omogenizat, apoi am tavalit bucatile de creier prin faina si apoi prin oul amestecat cu faina si le-am prajit in ulei.

Scoatem bucatile de creier prajite si le asezam pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, le-am servit cu gogosar si paine cu ceapa.

Gata si pe ziua de azi, imi ajunge cat am mancat....mi-a ramas si pentru maine, ca a fost cam mult pentru mine de una singura....

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

-Marius- 1

19.05.2016, 13:58

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:49

perfect

diaconta 1

22.05.2016, 20:57

Nu ma tenteaza deloc creierul asta )
a nu se intelege ca as avea eu prea mult si n-am nevoie )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creier pane