Crema de iaurt cu lamaie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 4673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 lamai de marime egala
  • 50 g zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cu aroma de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de iaurt cu lamaie:

Se spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical.

De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija fructul cu o lingurita cu marginile taioase. Pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, timp in care se pasteaza sucul scurs si se scot semintele. Lamaia taiata cubulete si sucul se amesteca bine cu zaharul.

Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul alimentar. Sucul de lamaie impreuna cu cubuletele se dau in clocot, apoi se adauga amidonul dizolvat si se mai lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se bate bine frisca. O parte se pastreaza ptr ornat. Restul se adauga peste amestecul cu lamaie, impreuna cu iaurtul.

Se toarna crema in lamai si se pun o ora la frigider.

Se orneaza cu frisca si se servesc.

TIPS-URI

1

Daca nu gasiti iaurt cu aroma de vanilie, amestecati un plic de zahar vanilat intr-un iaurt natur.

2

Pe baza acestei retete se pot umple si alte citrice, precum portocale sau grapefruit. In acest caz sunt de ajuns 4 fructe si mai putin zahar.

3

210 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si nuca