Crema de urzici

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 9 Ian 2019 | 4789 vizualizari

 

Am descoperit ca la socrii mei in gradina cresc urziti atat de frumoase si proaspete-am profitat sa imi gatesc o minunatie de crema de urzici-simpla, plina de vitamine dar delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 castron de urzici proaspete
  • ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ling faina
  • lapte cat cuprinde
  • sare
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de urzici:

Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de surplusul de apa. 

Le tocam cu cutitul; In cratita punem uleiul la incalzit si adaugam usturoiul pisat- lasam sa capete gust si culoare si punem urzicile sa le calim 1 minut. Amestecam laptele rece cu faina cu un tel sa nu se faca cocoloase si turnam peste urzici, amestecand cu grija. Punem sare dupa gust si adaugam lapte dupa preferinta. Mie imi place mai cremos. 

Servim cu ochi de ou (Eu am fiert oul-ou posat) si paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

13.01.2019, 08:07

Excelent preoarat!

mihaelar63 1

14.01.2019, 01:18

Energie si vitamine intr-o simpla farfurie

dantes 1

14.01.2019, 16:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu ou si smantana