Crema de zahar ars

de Oana in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 10799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 8 oua
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • pentru caramel: 150 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  1. Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer.

  2. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii oalei. Las-o deoparte si pregateste crema.

  3. Mixeaza ouale intregi cu zaharul, apoi adauga vanilia si coaja de lamaie pentru un plus de aroma.

  4. Adauga laptele si smantana pentru frisca. Astfel, crema de zahar ars va devi mai cremoasa. Daca nu ai smantana, poti adauga doar 800 ml lapte.

  5. Toarna compozitia in oala cu caramel si pune crema de zahar ars in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, pana este inchegata bine.

  6. Lasa crema de zahar ars sa se rarceasca de tot, apoi pune-o in frigider 1-2 ore. Scoate-o apoi pe un platou si serveste-o felii sau in cupe, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte, stafide si dulceata de gutui