Crema de zahar ars cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 23 Feb 2010 | 6297 vizualizari

 

E un desert foarte simplu de pregatit si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu portocale:

 Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga frisca lichida , laptele si zeama de portocala. Se toarna compozitia peste caramelul racit si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Se serveste de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu frisca si nuca