Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 19 Iun 2019 | 2888 vizualizari

 

Un alt desert delicios, numa' bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune  Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente.
Recomand forme de ramekin, speciale pentru creme brulee!
Eu nu am avut. Am pus intr-un vas mai mare. Acest lucru a schimbat timpul de preparare, asa ca eu va voi scrie reteta corect, pentru forme mici, individuale.

 

INGREDIENTE

  • 250 smantana dulce/frisca grasa, peste 28% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • un plic de zahar vanilinat
  • un varf lingurita scortisoara
  • un varf lingurita nucsoara
  • zahar tos, cat mai fin, pentru caramelizat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune:

Amestecati galbenusurile cu zaharul si aromele, pana la diluarea zaharului. Treptat, adaugati frisca.

Amestecati usor cu un tel. Nu bateti, doar omogenizati.

Pregatiti aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune

Turnati 250 ml apa, apoi puneti gratarul de inox.

Distribuiti compozitia de creme brulee in cantitati egale, in forme de ramekin.

Imbracati formele in folie de aluminiu si le asezati pe gratar. Puteti sa le puneti si suprapuse.

Montati capacul aparatului si inchideti supapa.

Setati timpul, Manual, presiune inalta, 10 minute. Porniti aparatul.

In momentul in care timpul a expirat lasati inca 10 minuute "la odihna", apoi deschideti supapa si lasati sa se elibereze aburul.

Lasati formele in vas, pana cand s-au racit complet, apoi le transferati la frigider pentru minim 4 ore.

Le scoateti, presarati zahar tos deasupra si, cu ajutorul unui arzator de bucatarie, il caramelizati.

Lasati inca 5 minute la rece, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune