Cremes cu lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2013 | 5952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de cremes
  • 1 l lapte
  • 11 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu lamaie:

Punem laptele (900 ml) la fiert intr-o craticioara.

Intr-un bol punem galbenusurile, faina si zaharul.

Amestecam apoi adaugam, putin cate putin  laptele ramas (100 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de  oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti vasului. 

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam zeama si coaja de lamaie si omogenizam.

Pe o tava punem o foaie, turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o spatula, apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

17.06.2013, 14:36

Cat de bine arata

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

Simo, daca iti plac cremele dulci-acrisoare iti place si cremesul asta!

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 15:10

multumesc Dia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cremes (cremsnit) ca la mama acasa