Cremsnit rapid

de kamy in Dulciuri, 14 Mar 2011 | 27598 vizualizari

 

Aveam chef de ceva dulce........

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr.unt(sau 80 gr.untura)
  • 125 gr.faina
  • 1 lingura zahar
  • 250 gr.apa
  • sare
  • 1 cutie crema cremsnit dr.Oetker
  • 750 ml.lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit rapid:

Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului.

Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este bine incorporat.

Se unge tava de la aragaz numai cu margarina(daca se putea o tava mai mare pe aia o foloseam)si se intinde bine aluatul cu mana pe toata suprafata.

Se coace la foc mic 30 min.(depinde de cuptor)

Cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se taie in 2 bucati egale cand e aproape rece.

Crema o facem dupa instructiunile de pe pachet,se pune uniform pe foaie,se pune cealalta foaie,se apasa putin si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul ptr foi e cel folosit la eclere

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate