Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 4152 vizualizari

 

Aveam niste capsuni in frigider si nu stiam ce sa fac cu ele.Apoi mi-era pofta de clatite.Asa ca le-am combinat adaugand si un mousse care mi-a placut tare mult cand l-am folosit la briose .La fel de mult mi-a placut si de aceasta data :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • zahar pudra

Pentru crepes:

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 40 gr unt

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba:

Mousse :

Mixam mascarpone pana ce devine o crema.

Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.

Crepes:

Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca lichida,zaharul si laptele.

Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.

Separat,spalam capsunile si le inlaturam coditele.Le taiem apoi in patru ( sau in doua,in functie de marimea lor ) .

Pe fiecare jumatate de clatita punem mousse si capsuni.Inchidem clatita si pudram cu zahar pudra .

 

TIPS-URI

1

Eu am mixat mai putin pentru a fi mai moale insa daca doriti sa folositi acest mousse pentru ornat un tort de exemplu,trebuie mixat pana ce se intareste.)

2

Dupa preferinta puteti folosi si un topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort teren de fotbal