Creveti cu usturoi

de Toamna07 in Fructe de mare, 27 Aug 2012 | 9924 vizualizari

 

Va aduc in intampinare o reteta catalana, din insorita Spanie ,preluata din cartea de bucate
-Bucataria Lumii- a lui Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 800 g de creveti cruzi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 7 catei de usturoi,curatati si tocati marunt
  • 1 ardei rosu iute, uscat,tocat marunt
  • 3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
  • sare de mare
  • piper mix (rosu,negru si alb)
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 1/2 lamaie (zeama)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:


Mod de preparare:

Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.

Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.

Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Toamna07 1

28.08.2012, 17:50

Multumesc muuult !

Onesta ,si eu empatizam cu tine vis-a-vis de creveti pana am ajuns sa-i gust gatiti perfect si nu imi mai pot lua gandul de la ei !

Pupici !

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:13

imi place reteta

lilik 1

29.08.2012, 14:04

ce-mi plac de muuuult super

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de smantana