Creveti cu usturoi

de Doralinda in Fructe de mare, 25 Ian 2013 | 6061 vizualizari

 

Una dintre gustarile care m-a facut sa cumpar o carte de bucate "tapas" din Barcelona!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti medii
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 6 bucati usturoi
  • putin ulei masline
  • sare
  • boia dulce(optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Curatati crevetii de carapace si cap (puteti gasi gata curatati dar sunt mai scumpi), ii clatiti sub un jet de apa si ii lasati intr-o strecuratoare. Taiati felii subtiri usturoiul si il caliti putin in ulei, apoi adaugati ardeii iuti bucatele mici si mai lasati 2 min, (dar ardeii sa fie curatati de seminte). Stergeti putin e apa crevetii cu hartie de bucatarie si ii puneti peste usturoi si ardei, sezonand dupa gust cu sare. Lasati cateva minute, intorcand si pe partea cealalta. Se servesc calzi. 

TIPS-URI

1

Daca nu va place prea iute, e de ajuns doar un ardei iute! Eu am pus doar unul!

2

Puteti sa stropiti cu lamaie la urma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi