Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)

de nico15 in Fructe de mare, 7 Iul 2012 | 5293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 creveti
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper alb
  • 100-150 g de malai
  • 1-2 pliculete de cerneala de sepia
  • 5 frunzulite de Busuioc
  • 100 g de fructe de padure
  • 50 ml vin rosu
  • 50 g de zahar brun
  • 100 g unt
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure):

Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care trecem prin sita, oprim cateva bobite de coacaze pentru design.

Vom curata crevetii de cochilie, dupa care intr-o tigaie incinsa(unt si ulei) ii vom adauga ca sa se prajeasca, dupa ce au prins culoare pe ambele parti, vom taia cateii de usturoi marunt si ii vom adauga de asemeni vom adauga si vinul alb, sare, piper si lasam sa se imbine aromele si sa scada.

Scoatem crevetii din tigaie iar ce a ramas in tigaie vom blenda dupa care vom strecura prin sita.

Vom face putina mamaliga, apa la fiert cu sare cand aceasta fierbe se adauga malaiul, amestecam si adaugam si cele doua pachetele de cerneala de sepia, astfel mamaliga va avea o culoare neagra. Cand este gaeta se ia de pe foc si se va lasa sa se raceasca dupa care o taiem in cea forma dorim(eu am taiat-o ini triunghi). Am decorat cu frunzulite de busuioc  dar se poate decora cu orice alta frunzulita de care dispuneti.

M-am inspirat din retetele lui Nico Lontras.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu legume taranesti pe gratar