Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Noi 2015 | 3043 vizualizari

 

Celebrii biscuti incretiti intr-o varianta mult mai dietetica.....daca iubiti nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru voi! Ii puteti imbraca in fulgi de cocos din belsug, eu am preferat sa pun doar in compozitie, cand se coc capata aspectul cu crapaturi....oricum i-ati prepara sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr faina de cocos
  • 50 gr. ulei de cocos solidificat
  • 50 gr. unt de cacao
  • 50 gr. fulgi de cocos
  • 50 gr. alune de padure
  • 50 gr. fulgi de ovaz ( facuti faina)
  • 50 gr. zahar de cocos
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1 lingura cu varf de amidon de porumb
  • 1 lingura rasa de miere( optional)
  • vanilie dupa gust
  • 1 varf de cutit de praf de copt stins cu 1/2 lngurita zeama de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos:

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit.

Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele.

Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o lingura pana la omogenizare, apoi putin cu mana. Obtinem un aluat  pe care-l dam la rece 15 minute, din care rupem apoi si formam biscuitii pe care ii asezam intr-o tava tapetata cu foaie pergament la o mica distanta. Acum daca dorim ii putem tavali prin fulgi de cocos macinati mai fin.

Coacem biscutii la 180 de grade in jur de 14 sau 15 minute.

Deliciu!

TIPS-URI

1

Eu m-am grabit putin si nu am mai tinut aluatul la rece, dar sigur au iesit la fel de buni

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

25.11.2015, 18:43

Multumeeeesc

miki_a 1

26.11.2015, 00:44

Ce aer de sarbatoare au!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:17

Ela draga mea, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si bostan