Croasante

de mimmi in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 9133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 15 g drojdie,
  • 15 g sare,
  • 300 ml lapte,
  • 90 g zahar,unt,
  • 1 ou pentru uns,
  • Finetti,diverse gemuri.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croasante:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,100 ml lapte caldut si se lasa 15 minute.

Intr-un bol punem faina,in mijloc facem un cuib,punem maiaua iar pe margini punem zaharul,sarea si laptele . Framantam bine aluatul si il dam la frigider pentru 1 ora.

Intindem aluatul,il ungem cu un strat subtire de unt,il impaturam,il intindem cu sucitorul,il ungem cu un strat subtire de unt,il impaturam si il intindem din nou cu sucitorul. Taiem triunghiuri,le ungem cu finetti si gem,le rulam,le ungem cu ou batut si le punem intr-o tava pe hartie de copt. Le lasam la dospit 15 minute,dupa care le bagam la cuptor la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croasante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune