Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures

de Catalina L in Mancaruri de post, 10 Mar 2019 | 2351 vizualizari

 

O reteta de post ideala si tare buna.
Este o reteta frantuzeasca foarte raspandita in regiunea Limousin, unde este cunoscuta sub numele de 'farcidures'.
Este compusa din cartofi sub 2 forme: rasi pe razatoare si-n piure. 
Se pot praji sau se pot fierbe in zeama de carne. Fierberea este mai complicata, va propun varianta prajita.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crochete-cu-cartofi-si-spanac-farcidures.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de cartofi
  • 200 g de piure de cartofi
  • 250 g de spanac proaspat
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures:

Spalati bine spanacul.

Curatati usturoiul.

Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure.

Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati.

Scurgeti-i bine de apa.

Mixati spanacul cu usturoiul si patrunjelul.

Amestecati cartofii rasi si scursi cu piureul de cartofi racit , cu spanacul si usturoiul mixati.

Adaugati faina, sare si piper.

Amestecati bine cu mana.

Formati crochete/'parjoale'.

Apasati-le pentru a obtine o forma plata.

Puneti-le la prajit intr-un pic de ulei incins.

Coaceti-le pe ambele parti - 15 minute in total.

Serviti-le cale cu o salata de spanac 😜

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete cu cartofi si spanac / Farcidures" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu ciuperci si spanac