Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Inca o reteta cu făina de năut.
O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post.
Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html
Curatati cartofii si taiati-i bucatele.
Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.
Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).
Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.
Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.
Amestecati binne, verificati de sare.
Formati chiftele/crochete rotunde.
Intr-o tigaie incalziti uleiul.
Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.
Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult