Crochete din cartofi si faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 4583 vizualizari

 

Inca o reteta cu făina de năut.
O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post.
Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • 650 g de cartofi cu coaja
  • 10 cozi de ceapa verde
  • 40 g de unt
  • 2 linguri parmezan (optional daca o faceti de post)
  • 100 g de făina de năut
  • 1 lingurita de chimen pudra
  • 2 linguri de pudra garam masala
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura de curcuma pudra
  • 5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete din cartofi si faina de naut:

Curatati cartofii si taiati-i bucatele.

Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.

Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.

Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).

Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.

Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.

Amestecati binne, verificati de sare.

Formati chiftele/crochete rotunde.

Intr-o tigaie incalziti uleiul.

Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.

Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi si faina de naut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi ( de post)