Croissante cu unt

de deyutzky in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 18845 vizualizari

 

Ador croissantele cu unt care se gasesc in patiserii...si cum n-am incercat niciodata aluatul foietaj...astazi i-a venit randul sa-l testez:D asta pentru ca mi-a fost lene sa-l fac eu acasa :))) data viitoare voi incerca sa-l execut si acasa sa vad cum e....pentru ca cel cumparat m-a cucerit deja ;;)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foietaj (2 foi a cate 400 gr a avut pachetul meu)
  • 150 gr unt si...ataaaat!:))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu unt:

Aluatul se lasa la decongelat aprox 3 ore sau...il puteti pune de seara in frigider pana a zi, cum am facut eu....asa se dezgheata in voie.

Dupa ce aluatul este dezghetat complet, se pune foaia pe masa de lucru si cu un cutit bine ascutit se taie in 2, apoi se fac triunghiuri.

Untul il topim (untul NU trebuie sa fie fierbinte) si ungem cu el foaia, lasam cateva minute pana se formeaza o pelicula lucioasa dupa care rulam fiecare triunghi si formam cornurile.

La fel procedam si cu a2a foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem cornurile in tava si le dam la cuptor la foc mediu pt aprox 25 min pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se scot din cuptor se ung cu untul ramas.

Sunt delicioaseee!!! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Tabita _ 1

15.04.2013, 00:14

Ma refeream ca nu stiu cum sa le rulez sa iasa asa frumos.

deyutzky 1

15.04.2013, 06:44

a..))) scuzati

loredanaaa 1

15.04.2013, 23:53

rapid si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parfait de ciocolata cu menta