Crumble cu mere si pere

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 4859 vizualizari

 

Imi place acest preparat pentru contrastul dintre texturi si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere Granny Smith
  • o para ferma de marime medie
  • o lamaie
  • o lingurita jumatate de scortisoara
  • 75 grame de faina
  • 75 grame de unt la temperatura camerei
  • 75 grame de zahar brun
  • 65 grame de alune sarate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu mere si pere:

Untul taiat bucati se amesteca, cu varful degetelor, cu faina, alunele taiate si 65 grame de zahar pana se obtine un aluat care seamana cu niste firmituri. Se pastreaza la frigider minim 2 ore. 

Merele si para se decojesc si se taie cuburi mici.  Se acopera cu sucul de la lamaie si se pudreaza cu zaharul ramas si cu scortisoara. 

Se imparte compozitia in 2 parti egale, se aseaza fiecare intr-o forma termorezistenta si se acopera cu firmiturile de aluat. Se introduc formele la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 35 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu mere