Crutoane picante, la cuptor

de RODIMUR in Piine, 10 Apr 2019 | 4128 vizualizari

 

Cum ne plac supele cremă, fac adeseori și crutoane crocante, la cuptor. De obicei, crutoanele pe care le fac sunt simple, preparate la cuptor, dar de această dată, am făcut crutoane picante, care mi se pare că sunt mai potrivite cu mâncărurile ”neutre”. Există persoane care preferă crutoanele prăjite la tigaie, chiar dacă știu că sunt mai puțin sănătoase decât cele coapte la cuptor, tocmai pentru că uleiul (sau untul) le dă un gust mai bun. În această rețetă am îmbinat ingredientul care face crutoanele mai plăcute (uleiul) cu mai multe condimente și cu un mod de preparare mai sănătos (la cuptor). Au ieșit foarte bune, picante și au dat un gust foarte bun supei cremă. Cred că cei cărora le place gustul picant, pot savura aceste crutoane și simple, ca pe kubeti...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii pâine (toast)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță ierburi cu boia de ardei
  • 1/2 linguriță chilli
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane picante, la cuptor:

Feliile de pâine se taie în cubulețe.

Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se dau crutoanele prin el, în așa fel încât să se îmbibe ușor.

Se pun crutoanele îmbibate ușor în tavă, pe hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și se supraveghează atent, ca să nu se ardă crutoanele.

Se scoate tava din cuptor, când crutoanele s-au rumenit frumos și după ce se răcesc, se pot servi, cu supa cremă, sau simple, ca și cum ar fi kubeti.

TIPS-URI

1

Pentru crutoane, se poate folosi atât pâine proaspătă, cât și mai veche.

2

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac, dar atenție la combinarea și dozarea lor.

3

Dacă pâinea este proaspătă, nu țineți crutoanele în ”dresing” decât puțin timp, doar cât să se îmbibe ușor, ca să nu se înmoaie.

4

Pâinea mai veche, se va îmbiba mai greu și riscul ca crutoanele să se înmoaie este mai mic.

5

Supravegheați atent crutoanele, după ce le dați la cuptor, ca să nu se ardă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane picante, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

12.04.2019, 12:49

Mulțumesc frumos, Dantes!

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:48

Astea le-ar place nepotilor, mai bune decat Kubeti!

RODIMUR 1

14.04.2019, 18:01

Da, cred că sunt mai bune și mai naturale decât kubeti, dar pentru copii trebuie să fie mai puțin picante... Vă mulțumesc frumos pentru apreciere, doamna Reli!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor