Cufarul cu surprize si floarea nebuna :)

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 5154 vizualizari

 

Alina ne-a trimis o reteta care te binedispune indiferent de starea in care te afli ) … Cufarul cu surprize si floarea nebuna.

 

INGREDIENTE

  • Paine:
  • 360 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 180 ml apa calduta
  • sare
  • boia, praf de rozmarin
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
  • Salata de legume:
  • rosii
  • morcov taiat cubulete
  • masline verzi
  • porumb
  • ceapa verde
  • salata verde
  • ridichi
  • frunze de patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cufarul cu surprize si floarea nebuna :):

Se framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de rozmarin din plic, pana prind culori frumoase. Se intind doua foi si se taie fasii, care apoi se impletesc, formand un grilaj.

Restul de aluat se intinde intr-o foaie si se ruleaza. Se unge cu ou batut cu o lingura de lapte. Se aseaza grilajul colorat peste aluat si se unge iar cu ou batut. Se aseaza painica intr-o forma de chec si se coace aproximativ 50-60 de minute, la 180C.

Se scoate din cuptor, iar dupa ce se raceste se taie frumos capacul in fata si pe laterale si se scobeste de miez.
Pana se raceste painica se prepara salata de cruditati. Se aseaza in interiorul painii frunze de salata verde, iar apoi salata de legume. Se orneaza dupa preferinta. Se fac in partea din fata, sus si jos 2 gauri, si se leaga cu o frunza de ceapa verde.

Paza cufarului este asigurata de floarea nebuna … paznicul de secole al acestuia …deci pentru a obtine codul de acces acesta trebuie eliminata prima !

:):):)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cufarul cu surprize si floarea nebuna :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

symonik 1

11.07.2009, 10:19

ce tare e aspectul! floarea e bestiala!!!

Ubulika 1

26.06.2010, 10:49

hahahahaah ce beton e floarea !!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:23


COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de craciun