Cuib de viespi din aluat de foietaj

de kamy in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 10584 vizualizari

 

Mie imi place tare mult cuibul de viespi si promit ca o sa fac curand daca tot am spart gheata cu aluatul dospit.Avand de aluat de foietaj am zis sa incerc cuib de viespi care a iesit bun dar nu se compara cu originalul.

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • 50.gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr.zahar
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi din aluat de foietaj:

Untul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu unt sau margarina si bagam la cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Dupa 10-15 min daca observam ca s-au rumenit putin,scoatem tava din cuptor si stropim bine,cu zaharul dizolvat in lapte. Mai lasam 5-10 min ...si gata.

Ceva dulce,bun si rapid.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

timpul coacerii depinde de cuptorul fiecareia.

2

in untul frecat se poate pune si coaja de lamaie/portocala rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri papuci