Cum se face untul de casa

de Mitinita in Mancare copii, 5 Apr 2011 | 19025 vizualizari

 

Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert.Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca,am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca.
Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama,dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml.
Am folosit un stick blender la care am atasat telul.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml de caimac sau smantana dulce
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face untul de casa:

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender.

Incepe sa bati untul.

Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert.

Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa".

Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt.

Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas,sa o faceti ca se acreste.

A doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid.

Incercati si nu o sa va para rau!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face untul de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Mitinita 1

07.04.2011, 10:33

multumesc Ioana . La noi nu se gaseste smantana la tarani,chiar numai lapte vand si poate niste branza si eu fierb laptele ca e nepasteurizat si mai am si copii mici. Buna ideea cu spalatul,prima oara mi-a ramas putina zeama si s-a acrit.

Mitinita 1

07.04.2011, 10:34

a facut o prietena la blender si a iesit

Anett 1

22.12.2014, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ou ochi