Cupcakes cu merisoare si glazura

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 2880 vizualizari

 

Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 14 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1/2 esenta de rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja de la o jumatate de lamaie,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 100 g merisoare,
  • putina nuca macinata,
  • un praf de sare.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu merisoare si glazura:

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.  

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D  

Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.  

Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.  

La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.  

In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.  

Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.  

Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.  

Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.  

Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.  

Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.  

O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu merisoare si glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri