Cupcakes tiramisu

de Rocsi in Dulciuri, 13 Feb 2016 | 5800 vizualizari

 

Sunt asa bune ca mi-am lins si degetele. Nu facusem de multisor niste cupcakes si am zis ca este timpul, dar am vrut sa fie cu crema, mai pompoase cum zice mama mea...Asa am ajuns la varianta asta. Sa faceti si voi sa va impresionati familia sau musafirii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 3 oua
    • 130 gr zahar
    • 80 gr unt
    • 150 ml lapte
    • 220 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lincurite esenta de rom
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 100 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana de cafea preparata mai tare
    • cacao
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes tiramisu:

Briosele:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.
La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.

In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.

Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.

Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.
Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.

Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.
Intr-un pos punem crema, spritam briosele.
Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.
Mie mi-au iesit 13 briose.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata