Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

de ianculubita in Dulciuri, 4 Ian 2016 | 2635 vizualizari

 

Aceste cupe de ciocolata se fac foarte usor si se pot umple cu orice fel de crema sau chiar numai cu fructe si putina frisca deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupe:
  • forme de briose din silicon
  • 300g ciocolata
  • 1lingura ulei
  • Umplutura:
  • 2albusuri
  • 3linguri zahar
  • 1plic gelatina
  • 300ml sampanie
  • 200ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie:

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.

Pentru umplutura se pune intr-un vas pe foc mic sampania impreuna cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se incorporeaza geletina hidratata,se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca la frigider;dupa ce s-a racit bine(consistenta trebuie sa fie gelatinoasa),se amesteca energic cu albusurile batute spuma apoi se incorporeaza amestecand usor cu telul,cate o lingura cu frisca pregatita mai devreme.

Se scot din frigider formele,se scoate siliconul incet sa nu se rupa ciocolata,apoi se umplu cu spuma si deasupra se pune cate o fructa mica congelata,confiata,proaspata sau de care aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anett 1

04.01.2016, 20:03

ce imi plac!

Gherca Daniela 1

04.01.2016, 20:07

super bune!

ianculubita 1

05.01.2016, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid