Curcan umplut

de mimonix in Curcan, 11 Apr 2009 | 20141 vizualizari

 

Mimonix a intrat în rîndul bucătăraşilor. A fost simplu. S-a inregistrat si a scris o delicioasa reteta, care are nevoie insa de un curcan de 4 kg :).

 

INGREDIENTE

  • Umplutura cu ciuperci si ficatei
  • 400 de grame de ciuperci proaspete
  • 300 de grame ficatei de pui
  • 3-4 ceape
  • 3 felii groase de paine (doar miezul) inmuiate in lapte
  • 3 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic;

Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar tocat marunt;

Totul se amesteca bine, se baga in curcan si se coase curcanul;

Se baga curcanul la cuptor, pe principiul cate kilograme are curcanul, atatea ore trebuie sa stea in cuptor;

Pentru a avea un aspect exterior frumos si pentru a fi carnea mai frageda, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns peste tifon cu unt si rom (nu esenta, beuturica ). De asemenea, din cand in cand (la 30 de min), trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt si stropit cu rom, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o frumoasa culoare aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor