Curcan umplut

de ramo_cata in Curcan, 7 Feb 2010 | 14758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 3,5kg
  • Pentru umplutura:  
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 3 linguri orez
  • 1 pipota,1 ficat,1 inima de curcan
  • un bol de ciuperci,cred ca in jur de 200gr ..nu le-am cantarit
  • o cana de bulion de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper,busuioc,leustean,ienibahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul  si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa  cand era nevoie..

Inainte de a incepe  sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar ,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )...i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt  si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns.....in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava  ungand curcanul...

 Inainte   cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi) ,peste care am adaugat condimente pentru cartofi.

 

TIPS-URI

1

am servit cu salata de sfecla rosie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

08.02.2010, 08:23

aham... deci din curcanul asta imi dadeai in noaptea cu prepelitele??? bun bun

rivka 1

08.02.2010, 10:20

arata foarte apetisant!

mmmmm

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:10

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut