Curry cu pui si naut

de oanapl in Pui, 1 Apr 2021 | 3255 vizualizari

 

Curry-ul este originar ca fel de mâncare din sudul Indiei și provine din cuvântul “kari”, din dialectul Tamil și înseamnă sos sau supă care se servește cu orez.
Fetelor mele le-a plăcut foarte mult acest preparat. Cea mică mi-a spus de câteva ori că e delicios. Mi-a crescut inima de bucurie.
Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul bakingadventure.net
 

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe de pui întregi
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 conservă năut (400g)
  • 400g roșii cuburi
  • 1 linguriță curry
  • sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200g orez
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry cu pui si naut:

Pulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă apă cât să le acopere pe jurmătate. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când se frăgezesc și carnea pare să se desprindă ușor de pe os.

Separat se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline ceapa și ardeiul tocate mărunt. Se adaugă roșiile cubulețe, condimentele și năutul (fără zeama din conservă) și se mai lasă câteva minute până începe sosul să fiarbă. Se pune puiul în sos și se lasă pe foc mediu cu capacul pus până scade lichidul lăsat de roșii.

Se servește cu orez simplu, pătrunjel proaspăt tocat deasupra și lămâie.

Notă: Pentru orez recomand gătirea după raportul 1 pahar orez : 2,5 pahare apă. Se pune orezul cu apa, 2 linguri ulei și sare la foc mediu într-un vas antiaderent. Când începe să scadă lichidul se pune capac și se lasă la foc mic până se evaporă toată apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry cu pui si naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

05.04.2021, 09:21

oanapl 1

05.04.2021, 20:07

Rocsi 1

07.04.2021, 19:48

Chiar imi place mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu bacon, cartofi noi si sos de marar