Cus-cus cu pipote si inimi de pui

de MotanLaOale in Pui, 15 Feb 2012 | 8966 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si mananc cus-cus. Am vazut la Ina si Medi si am incercat si eu. Este bun si o sa mai fac si alte retete cu cus-cus.

 

INGREDIENTE

  • 500g pipote si inimi de pui
  • 250g cus-cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 100ml bulion
  • 50g unt
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • marar
  • nucsoara
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pipote si inimi de pui:

Pipotele si inimile se curata si se spala.

Zarzavatul se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul.

Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele si inimile.

Separat intr-o alta ctatita se caleste cus-cusul in unt pana devine auriu, se toarna 750ml apa, putina sare, nucsoara si se fierbe 10-15 minute pana este absorbita  apa.

Se toarna cus-cusul peste zarzavat si pipote si se mai fierbe 5 minute, amestecand.

Mie mi-a fost lene sa amestec, asa ca am bagat-o in cuptor 15 minute.

La final se pune si mararul tocat marunt.

Este foarte buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

15.02.2012, 18:38

simona119 1

16.02.2012, 13:47

mancarea mea preferata, gatita de bunica cand eram micuta

MotanLaOale 1

16.02.2012, 14:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu mamaliguta