Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie

de Krystyan Trendy in Pui, 28 Oct 2013 | 3998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g cus cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov
  • 4 pulpe de pui
  • 1 varza rosie
  • ulei 100 ml
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie:

Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim cratita cu un capac. Lasam acoperit inca 5-10 minute.

Intre timp preparam amestecul de legume.Curatam cepele,ardeiul,morcovul si patrunjelul.Le spalam cu apa rece si apoi tocam cepele marunt,ardeiul,iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici .Verdeata o tocam marunt. 

Dupa ce le-am pregatit, punem legumele la calit adaugand putina sare si piper .

Lasam sa se rumeneasca putin legumele.

Punem cus cus-ul intr-o strecuratoare si lasam putin la scurs,apoi amestecam  cus cus-ul cu legumele calite si mai adaugam dupa gust sare.

Pulpele de pui se parlesc putin,se taie pe jumatate,se spala cu apa rece si se pun intr-un castron .Se adauga condimente de pui si se lasa putin la macerat.

Inainte de a fi puse pe grill,se cresteaza putin .Lasam apoi pulpele pe grill pana se rumenesc.

Cat timp se fac pulpele,pregatim salata de varza rosie.

Curatam varza,scoatem cotorul, apoi o spalam cu apa rece si o taiem fasii subtiri (fideluta).Adaugam sare,piper,ulei si otet dupa gust.

Pe o farfurie asezam cus-cus-ul cu legume si pulpitele rumenite alaturi.Se servesc cu salata de varza rosie .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta