Deliciu cu pui, masline si branza

de oanapl in Pui, 11 Oct 2017 | 3731 vizualizari

 

Am pregătit acest preparat delicios având ca sursă de inspirație o rețetă de-a d-nei Catalina, pe care o felicit pentru minunățiile cu care ne încântă și îi mulțumesc pentru idei! 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g cașcaval (sau cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu pui, masline si branza:

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui, lași compoziția să se răcească. Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cașcavalul ras, măslinele feliate și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi pieptul de pui răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat. Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos. Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități. Este foarte bună și rece.  

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu pui, masline si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arroz al horno