Desert bezele cu cacao si nuci

de katty in Dulciuri, 12 Iul 2020 | 2807 vizualizari

 

De curand am incercat si o alta varianta  de bezele.
Cu bucati de nuci, asa cum mancam in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar cu granulatie mica
  • 1 lingura cacao
  • samburi de nuca
  • un praf de sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu cacao si nuci:

Punem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii  uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici.

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si zaharul nu se mai simte.

Adaugam cacaua, omogenizam usor, apoi adaugam samburii de nuca. Amestecam usor cu o spatula.

Cu o lingura punem gramajoare intr-o tava pe hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 150 de grade C, apoi, cand introducem tava, reducem la 120 de grade C.

Coacem timp de o ora, apoi oprim focul si lasam bezelele sa se raceasca in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bezele