Desert bezele cu ciocolata neagra

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Noi 2019 | 1847 vizualizari

 

Tot din categoria albusuri,  ce facem cu ele, niste bezele lipite-ntre ele cu ciocolata neagra. Bezelele  sunt dulci, ciocolata neagra e amara, dulcele cu amarul  se atrag ca un magnet.

 

INGREDIENTE

  • 100 g albus de ou
  • 170 g zahar tos
  • un praf de sare
  • colorant verde
  • Ciocolata neagra cu 70 % cacao
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu ciocolata neagra:

Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului formam bezele.

Setam cuptorul electric pe functia cu ventilatie , incalzim cuptorul la 150 grade C, bagam tava la cuptor si reducem temperatura la 110 grade C. Lasam bezelele sa se usuce-n liniste cca 2 ore. Apoi le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca cca 30 min, topim ciocolata pe baie de abur si le ungem cu ciocolata topita bezelele si le unim doua cate doua.

Le depozitam intr-o cutie, la loc uscat si servim cand ne este pofta sau le manacam ca haplea pe toate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ciocolată şi vişine