Desert bezele - reteta simpla

de Gherca Daniela in Dulciuri, 2 Iul 2022 | 3959 vizualizari

 

Sunt deliciose, usor de facut, iar pentru un decor superb, bezelele sunt pe prim plan!
Se pot pastra la loc uscat, inchise in cutii ermetice mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 70g albus de ou
  • putina sare
  • 70g zahar
  • 70g zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele - reteta simpla:

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam foarte bine pana nu mai avem pic de zahar. 

!!! Dupa prima transa de zahar, adaugam si otetul (ajuta la obtinerea unei bezele mult mai stabile, decat daca nu punem deloc).

Dupa ce s-a topit tot zaharul, mixam la miteza mica si adaugam zaharul pudra cernut (pentru a fi mult mai fin), ridicam viteza si mixam atat cat sa se omogenizeze, circa 1 minut.

Oprim mixerul si cu o spatula amestecam usor si de pe marginile bolului. 

In final vom obtine o bezea lucioasa si aerata.

O impartim in 2, o coloram dupa preferinte, eu am folosit galben cu albastru, le-am pus pe ambele in acelasi pos si am format bezele de marimi dorite.

Am folosit paie din carton si bombonele colorate.

Dam bezelele la cuptorul preincalzit la 100°C pentru 2 ore!

Sunt perfecte pentru decor, si sunt tare, tare delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita