Desert biscuiti Coaja de copac

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Dec 2017 | 2092 vizualizari

 

Biscuiţii “coajă de copac” erau preferaţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt sau margarină 72% grăsime;
  • 1 ou + 1 ou pentru uns;
  • 4 linguri zahăr;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 1 linguriţă sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • Coajă de lămâie;
  • Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan;
  • 1 pahar cu borş;
  • Făină cât cuprinde;
  • Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Coaja de copac:

 

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.

Se dă la rece o jumătate de oră.

Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.

Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.

Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.

Se coc la foc mediu până se fac aurii.

Se prepară la fel şi celălalt aluat.

Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.

 

Timp de preparare: 1h;

Timp de coacere: 25 min fiecare tavă

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Coaja de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

10.12.2017, 11:33

Va multumesc! Ma bucur mult ca v-au placut!

mihaelar63 1

13.12.2017, 09:22

Interesanti

Ancutsa 1

13.12.2017, 10:15

Multumesc, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac